micky.gif

jucoolimages-com-images-flowers-flowers_95-gif-rosen-dirks-album-animated-roses-move-picture-flowers-DENISE-1-flower-kriss-Розы-FlOwErS-and-_large.jpgbeautiful_roses_hd_animated__124___stevebasu.n.gif_320_320_256_9223372036854775000_0_1_0.gif
Welcome in the world of plants!


images_1.jpg
Va rog foarte mult nu copiati munca mea si a celorlalti colegi!Va multumesc!


Legenda Crinului
crinache.jpgLegenda spune ca traia pe vremuri o vrajitoare deosebit de rea si de puternica. Se facea ca tot ceea ce atingea aceasta vrajitoare se prefacea in stana de piatra. Daca insa se atingea de un copil, acesta era prefacut intr-o floare. Pe acea vreme, traiau doi copii, frate si sora, care nu aveau parinti si plecasera in lumea larga pentru a-si gasi o familie.

Cei doi copii ajung la castelul vrajitoarei si, apropiindu-se prea mult de castel, fata este prefacuta intr-o floare. Baiatul dorind sa isi salveze sora cere ajutorul Zanei Florilor, care ii da o floare care sa il ajute sa isi salveze sora. Se pare ca aceasta floare daca atingea un obiect fermecat de vrajitoare rupea vraja care il cuprinsese. Cu ajutorul acestei flori, baiatul reusi sa isi descante surioara si sa o transforme pe aceasta la loc in fata. Cei doi incearca apoi sa fuga, dar sunt prinsi de vrajitoare, care ii preschimba in doi crini, doua flori albe al caror miros te face sa nu te poti apropia de ei. Ideea era ca nimeni sa nu se poata apropia de ei cu floarea fermecata pentru a-i salva.

Limbajul Crinului
Crinul este in general o floare care se face cadou in contexte formale, neimplicand relatii puternice.Cel care face cadou unei femei un Crin o respecta pe aceasta, iar barbatul care daruieste iubitei un Crin o considera pe aceasta perfecta si se considera nedemn de ea si de iubirea ei. Femeia careia ii plac Crinii are multa grija de aspectul ei fizic si se respecta foarte mult, considerand ca foarte putine lucruri sunt suficient de bune pentru ea.

Numele Crina
Numele Crina sugereaza o persoana cu multa incredere in sine, mandra, putin orgolioasa. O persoana cu numele Crina este deosebit de autocritica si isi doreste foarte mult sa fie cea mai buna in numeroase domenii. Aceasta persoana are standarde deosebit de inalte si este in general foarte puternica.images_(5).jpgLaleaua (Tulipa) este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae. Sunt originare din sudul Europei, nordul Africii și Asia, dinAnatolia și Iran (unde floarea este reprezentată pe drapelul național) până în China și Japonia. Zonele cele mai diversificate în ceea ce privește speciile de lalele sunt Munții Pamir, Munții Hindu Kush și stepele din Kazakhstan.


images_(4).jpg Bujorul românesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) este o specie de bujor prezentă în pădurile de câmpie sau la marginea acestora, în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei. Floarea roșie are petale mai puține decât bujorul de grădină. Este o plantă ocrotită de lege, nu trebuie distrusă sau colecționată. Se găsește în .


1a0d376a3051749ed08f27cai1.gifRosa L. (Tranda

fir) este un gen de plante perene ornamentale din familia Rosaceae, originar din regiunile continentale și subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzând peste 200 de specii de arbuști erecți, deseori spinoși.

Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase.

Intrebari de continut!

Ce plante din tara noastra sunt ocrotite de lege?Realizaţi un album cu picturi dedicate plantelor din ţara noastră.Cum se adapteaza muschii si lichenii la conditiile de mediu? 225px-Xanthoria_parietina_(06_03_31).jpg
Lichenii sunt raspanditi pe tot Globul.Ei traiesc pe diferite substraturi:scoarta copacilor,sol,stanci,ziduri de care se prind prin niste firisoare numite rizine.Lichenii au forme si culori diferite.(Manual Clasa a V-a B,Biologie).
Retineti !
  • Lichenii sunt asocieri permanente dintre o ciuperca si o alga verde unicelulara.
  • Lichenii sunt ''pionerii vegetatiei'' pe un sol nou format.

images.jpgMuschii traiesc pe diferite substraturi umede:sol,scoarta copacilor,stanci si pietre umede .Ei sunt cele mai evoluate plante inferioare la care intalnim un tal cu aspectul unei plante superioare.(Manual Biologie Clasa a V-a B) Retineti !

  • Muschii sunt talofite superioare care au tulpinita si frunzisoare.
  • Rizoizii fixeaza planta si absorb apa din pamant.Muschii seamana su algele verzi prin protonema.


images_(3).jpg


  • Inca lucrez pentru frumusetea pagini mele wikispaces!
images_(2).jpg