external image mouse_sweeping_welcome.gif
Bine ati venit in mica mea lume!!!


Orhideea ... Una dintre cele mai frumoase flori ale lumii!!animated_red_rose_graphics.gif
Bujor.jpg

Bujorul Romanesc Este O Specie De Bujor Prezentata In Padurile De Campie Sau La Marginea Lor , In Dobrogea , Muntenia , Si Sudul Moldovei. Aceasta Floare Are Petale Mai Putine Decat Bujorul De Gradina. Este O Planta Aparata De Catre Lege , NU Trebuie Distrusa Sau Colectionata. Ea Se Intalneste In Parcurile Nationale Din Padurea Comana In Locuri Mai Insorite.

(surse utilizate: MANUALUL DE BIOLOGIE CLS. A5-A)

FLORI_DE_COLT.jpeg

Floarea reginei, sau f loarea de colt este o specie de plante erbacee perene, din genul Leontopodium.Conform dictionarului online , pentru floarea-reginei există și următoarele denumiri: albumeală, albumiță, floare-de-colt , edelvais, flocosele , steluță, floarea-doamnei.

Crește în munți calcaroși în pajiști de pe versanți abrupți și însoriți sau pe stâncării. La noi crește în Carpati , fiind declarată monument al naturii din 1933 și ocrotită. Floarea reginei poate fi întâlnită în muntii Maramuresului și muntii Rodnei , obcinele Bucovinei , Rarau, Ceahlau, Ciucas, muntii Bucegi, Fagaras, Cozia și Retezat. În afara spațiului românesc, floarea reginei înfrumusețează zone din Abruzzi, Alpi, Balcani, Carpați, Pirinei, dar și din Asia Centrală și de Est.
(surse utilizate: MANUALUL DE BIOLOGIE CLS. A6-A)


VIITORUL POPULAT!!!


Alte plantute frumoaseI

flowers30.gif

Toate speciile genului Galanthus au bulbi frunze liniare și tulpini erecte, lipsite de frunze, cu o singură floare în vârf, sub formă de clopot. Galanthus nivalis are în jur de 15 cm înălțime și înflorește în ianuarie și februarie în zonele temperate nordice. Bulbul este globulos, acoperit cu tunici brune. La baza tulpinii se află două frunze verzi-albăstrui, liniare, plane, slab carenate. Floarea albă este actinomorfă, bisexuată, are șase petale, cele trei exterioare fiind mai mari și mai convexe decât cele interioare. De asemenea, cele interioare au câte o maculă verde verzuie sau gălbuie, în funcție de specie, situată apical. Pe cele șase antere se deschid pori sau șanțuri. Ovarul este format din trei celule ,iar din ele rezulta o capsula tricelulara.
(Surse utilizate: MANUALUL DE BIOLOGIE CLS.A7-A)images_(6).jpgTutunul !!!


Tutunul sau tabacul este o plantă din familia „Solanaceae” familie de care aparțin și rosiile, cartofii , și matraguna. Tutunul ajunge în Europa după descoprirea Americii. Francezul Jean Nicot a contribuit la introducerea tutunului în Franta ca planta medicinal. Mai târziu s-a reusit izolarea tutunului din frunzele de tutun. Inițial, acest alcaloid a fost folosit ca insecticid, ulterior a fost trecut la categoria droguri.


(surse utilizate: www.ro.wikipedia.org/wiki/Tutun)

Intrebari de continut!!

1. Care sunt plantele întâlnite în pădurile din ţara noastră ?
Inca lucrez pentru infrumsetarea site-ului!!

jucoolimages-com-images-flowers-flowers_95-gif-rosen-dirks-album-animated-roses-move-picture-flowers-DENISE-1-flower-kriss-Розы-FlOwErS-and-_large.jpg
animated_gif_animals_0639.gif