images_(1).jpg


LALEAUA_PESTRITA.jpgLaleaua pestrţă este o floare care reuşeşte să încânte ochiul şi care dă prospeţime privelişti în fiecare primăvară.
p style="visibility:visible;">Ghicitori despre Plante

Pe obraz si-n tufa deasa,
Se aprinde,ca-I sfioasa. (bujorul)

Japonezul o-ndrageste,
Romanul cu drag o creste,
Fiindca iernii ii zambeste! (crizantema)

Cin se naste-n primavera
Sub o dalba plapumioara? (ghiocelul)

Care floare are gheare
Si parfumul cel mai tare? (trandafirul)

Un flacau bogat in spini
Cu flori dalbe in ciorchini! (salcamul)

Infloreste-n luna mai
Parfumul tu-l bei in ceai! (teiul)

Violet si parfumat
De iarna s-a saturat! (toporasul
Legenda margaretei


margareta.jpgLegenda spune ca Margareta era o printesa deosebit de frumoasa, care fusese promisa la nastere Imparatului Florilor. La varsta de 16 ani, Margareta se indragosteste de un print nespus de frumos si nespus de viteaz. Cei doi se iubesc si planuiesc sa fuga impreuna pentru a se putea casatori si pentru a scapa de promisiunea facuta Imparatului Florilor.
Imparatul Florilor afla si il provoaca pe print la duel. Cei doi se bat in sabii si palose 3 zile si 3 nopti si in final printul este ucis. Speriata si indurerata, Margareta fuge in munti, iar Imparatul Florilor fuge pe urmele ei. Dandu-si seama ca nu are scapare, Margareta se roaga, plangand, sa moara mai bine decat sa fie a Imparatului Florilor. Ruga ii este ascultata si Margareta moare, iar lacrimile ei sunt transformate intr-un sirag de perle.
Indurerat si dandu-si seama de greseala facuta, Imparatul Florilor o transforma pe Margareta intr-o floare alba, pentru ca aceasta sa poata trai vesnic fara ca cineva sa o poata atinge.Intrebari de continut! In ce costa importanata arborilor din paduri?